V následujícím článku si připravíme z kustovnice čínské vynikající pochoutky, které ocení především milovníci sladkého. Dobrou chuť! A nezapomeňte, účinky goji jsou přímo zázračné!

Banánová zmrzlina s goji

Zmrzlina je skvělou pochoutkou nejen v létě, ale v průběhu celého roku se hodí jako perfektní dezert ke všem slavnostním příležitostem. Příprava je velice jednoduchá a navíc rychlá. Budete potřebovat: 1 banán, kakao, kokosové mléko, sušené goji a nasekané mandle – uvedené ingredience jsou na 1 porci zmrzliny.

Večer oloupeme a nakrájíme banán na kolečka, dáme jej do plastové misky a uložíme na noc do mrazáku. Ráno si připravíme mixér, nasypeme zmražený banán, přisypeme kakao a přilijeme kokosové mléko (2 polévkové lžíce).

Zmrzlina je díky mixéru hotová za chviličku, nyní už jen stačí ozdobit tuto dobrotu sušenými plody goji.

Goji palačinky

Goji palačinky jsou nejen velká dobrota, ale také vitamínová bomba. Poslouží jak oběd, dezert, anebo třeba večeře, jak je komu libo.

Ke goji palačinkám potřebujete následující ingredience: 1 l mléka, 4 vejce, 450 g polohrubé mouky, špetka cukru a soli, olej na smažení a džem na výplň palačinek, na který potřebujete: 200 g tvarohu, dvacet gramů sušených goji a jeden vanilkový cukr.

Poleva: 100 gramů čokolády na vaření, 30 g ztuženého tuku a hrst loupaných mandlí. Připravíme si těsto na palačinky smícháním výše uvedených ingrediencí – pomoci nám může elektrický ruční šlehač. Rozehřejeme na pánvi olej a pomalu smažíme oboustranně palačinky (těsto rozléváme po celé ploše pánvičky).

Hotové palačinky potíráme po celé ploše výplní, palačinky smotáme do ruličky a poléváme polevou, kterou si připravíme na pánvi či v hrnci povařením smíchaných ingrediencí na výplň.

Vosí hnízda s goji

Pokud jste zkusili vosí hnízda, určitě patří mezi vaše oblíbené pochoutky. Pojďme si je ještě malinko obohatit. Vosí hnízda s goji jsou totiž skutečnou delikatesou!

Potřebujete: 120 ml bílého jogurtu, 120 ml vody, jeden žloutek, 2 lžíce oleje, citronovou kúru, špetku soli, 400 g hladké mouky, 400 g polohrubé mouky, špetku jedlé sody, 2 polévkové lžíce cukru krystal, jednu kostku droždí.

Ingredience na náplň: 2 hrsti vlašských ořechů, 4 polévkové lžíce goji, 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek, 2 polévkové lžíce sezamových (nebo konopných) semínek, 100 gramů hořké čokolády, 4 polévkové lžíce medu a 6 polévkových lžic roztopeného másla.

Příprava: Vyhnětejte těsto, rozválejte na podlouhlý plát a přidejte ingredience náplně (ty stačí pokrájet na malé kousky). Srolujte těsto s náplní, nakrájejte na 15 kusů a uložte na plech. Potřete máslem a nechejte na půl hodiny vykynout.

Plech uložte do předehřáté trouby na 180°C na 10 – 15 minut. Dobrou chuť!